Opiskelijoiden mentoriohjelma

Oletko viimeistelemässä opintojasi, astumassa työelämään tai juuri valmistunut? Tahtoisitko kokeneemman konkarin neuvoja uravalintoihin ja tavoitteiden saavuttamiseen liittyen? Haluatko verkostoitua muiden viestijöiden kanssa ja oppia uutta? Hae aktoriksi Viestin opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden mentorointiohjelmaan!

Hae aktoriksi Viestin opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden mentoriohjelmaan!

Saat mentoriksesi jo jonkin aikaa työelämässä olleen sparraajan, laajennat viestijöiden verkostojasi ja vahvistat urapolkuasi.

Ohjelma koostuu aktorin ja mentorin välisistä tapaamisesta, jotka voivat tapahtua kasvokkain tai esimerkiksi Skypen välityksellä. Lisäksi mentorointiohjelmaan sisältyy kolme kaikille osallistujille yhteistä tapaamista Helsingissä. Tarkemmat päivämäärät löydät alta.

Opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden mentoriohjelma on suunnattu Viestin jäsenille. Jos olet ole vielä Viestin jäsen, voit lukea jäsenyyden eduista lisää täällä.

Aktorihaku vuoden 2020 ohjelmaan on päättynyt. Seuraava opiskelijoiden mentorointiohjelma käynnistyy syksyllä 2021.

Henkilökohtainen uravalmennus ja työpsykologin etävastaanotto

Kaipaatko apua CV:n ja hakemuksen kanssa? Pitäisikö LinkedIn-profiili laittaa kuntoon?

Jokaisella aktorilla on mahdollisuus varata aika henkilökohtaiseen uravalmennukseen tai työpsykologin vastaanotolle. Tapaamiset toteutetaan puhelimitse tai netin välityksellä.

UKK aktorille

K: Mitä tarkoitatte vastavalmistuneella? Olen valmistunut vuonna 2017. Voinko vielä hakea mukaan tähän mentorointiohjelmaan?

V: Ohjelma on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat astumassa työelämään. Jos osut tähän kuvaukseen, olet tervetullut hakemaan aktoriksi!

K: Asun Jyväskylässä, enkä välttämättä yhteistapaamisten lisäksi pysty matkustamaan Helsinkiin tavatakseni mentoriani. Miten tällaisessa tilanteessa toimitaan?

V: Pyrimme löytämään aktoreille mentorit lähialueelta. Jos tämä ei kuitenkaan syystä tai toisesta onnistu, voit tavata mentoriasi etäyhteydellä.

K: Millä perusteella muodostatte aktori-mentoriparit?

V: Kun aktori hakee mukaan opiskelijoiden mentorointiohjelmaan, hän kertoo toiveistaan mentorinsa suhteen. Muodostamme parit näiden toiveiden sekä aktorin asuinpaikan perusteella.

K: Miksi järjestätte tällaisen mentorointiohjelman?

V: Jokainen mahdollisuus verkostoitua, vahvistaa luottamusta omaan osaamiseen ja jakaa opittua muiden kanssa ovat tärkeitä. Siksi haluamme tarjota opiskelijoille ja vastavalmistuneille tämän mentorointiohjelman.

UKK mentorille

K: Miksi kannattaa alkaa mentoriksi?

V: Kaisa Lipponen, joka on toimi mentorina Viestin mentoriohjelmassa kaudella 2016 – 2017, vastaa kysymykseen näin:

“Mentorointi on mahdollisuus laittaa hyvä kiertämään. Kaikkein antoisinta oli uusiin, hienoihin ihmisiin tutustuminen sekä yhteiset tapaamiset hyvine keskusteluineen. Uskon, että niistä syntyi oivalluksia paitsi aktorille myös mentorille. Prosessissa voi kehittää esimerkiksi omia coachaus- ja kuuntelutaitojaan.”

K: Mitä mentorilta toivotaan?

V: Toivomme, että mentori on viestinnän alumni, jolla on intoa jakaa työelämässään saamiaan oppeja nuoremmalle kollegalleen. Mahtavaa on, jos ehdit mukaan yhteistapaamisiimme, mutta kaikista tärkeintä on, että mentori sitoutuu tapaamaan aktoriaan noin kolme kertaa helmikuun ja kesäkuun välisenä aikana.

K: Tarvitseeko mentorin olla Viestin jäsen?

V: Mentorin ei tarvitse olla Viestin jäsen. (Jäsenyys toki kannattaa: voit lukea lisää täältä.)

K: Millaista tukea mentori saa ohjelmaa varten?

V: Sekä mentorit että aktorit saavat tukea tarvittaessa koko ohjelman ajan ohjelmaa koordinoivalta järjestökoordinaattori Maaria Tommilalta. Suosittelemme, että tutustut mentorointioppaaseemme, jonka löydät tämän sivun lopusta.

K: Kuinka paljon aikaa mentorointiin kannattaa varata?

V: Jokainen aktori-mentoripari päättää itse, kuinka usein ja miten he tapaavat (joko kasvokkain tai esimerkiksi Skypen välityksellä). Suosittelemme kuitenkin, että aktorit ja mentorit tapaisivat toisensa vähintään kolme kertaa ohjelman aikana. Sopiva kesto tapaamiselle on yhdestä tunnista ylöspäin. Pidempäänkin voi tavata oman jaksamisen ja innon mukaan.