Liity

Kaikki viestivät, harva on ammattilainen.

Varmista työsuhdeturvasi ja liity oman alasi ammattilaisiin! Jäsenmaksuumme sisältyy työttömyyskassa Erkon jäsenyys, jolla turvaat ansiosi työttömyyden varalta. Oman alasi ammatillisesta yhteisöstä saat vertaistukea ja uusia ideoita urallesi.

Jäsenetusi Viestissä

 • Työttömyyskassan jäsenmaksu (arvo noin 100 e / vuosi)
 • Vastuu ja oikeusturvavakuutus työssä (arvo noin 70 e / vuosi)
 • Matkustajavakuutus & tapaturmavakuutus vapaa-ajalla (arvo noin 40 e / vuosi)
 • Uraneuvonta (arvo noin 350 e / vuosi)
 • Työsuhdeneuvonta & perhe- ja perintöoikeudellinen neuvonta (arvo noin 500 e / vuosi)
 • Palkkaneuvonta
 • Maksuttomat viestinnän alan koulutukset mm. analytiikasta, hakukoneoptimoinnista, viestinnän trendeistä ja uusista kanavista ( arvo noin 2000 e / vuosi)
 • Vapaa pääsy vuosittaiseen Viestinnän tulevaisuus -seminaariin
 • Mahdollisuus osallistua Viestin vuosittaiseen mentorointiohjelmaan (työssäkäyvät ja opiskelijat)

Viesti ry:n jäseneksi voivat liittyä viestinnän, tiedotuksen, markkinoinnin, median, vuorovaikutuksen ja sisällöntuotannon tehtävissä työskentelevät palkansaajat, ammatinharjoittajat ja alaa opiskelevat. Yhdessä voimme vaikuttaa asiantuntija-asemaamme sekä viestinnän merkitykseen ja näkyvyyteen.

Yhteystiedot palveluihimme

Jäsenhakemus

Mahtavaa, että haluat kuulua joukkoomme!

Pääset täyttämään sähköisen jäsenhakemuksen täällä.

Saat aluksi sähköpostilla tiedon jäsenyytesi hyväksymisestä. Jäsenetuihin oikeuttava jäsenkortti toimitetaan postitse parin viikon sisällä siitä, kun jäsenyys on hyväksytty. Jäsenedut ja –vakuutukset astuvat voimaan heti vahvistussähköpostin jälkeen. Pidäthän jäsenkorttisi jemmassa, tarvitset sitä hyödyntäessäsi eri palveluitamme!

Jos siirryt toisesta ammattijärjestöstä, siirtyminen järjestöstä toiseen kannattaa ajoittaa kuun vaihteeseen, jotta vältyt päällekkäisiltä jäsenmaksuilta. Voit varmistaa ansioturvan katkeamattomuuden hoitamalla sekä eroamisen että liittymisen 30 päivän aikana. Varminta on, että odottelet ensin jäsenyyden hyväksymisen meillä ja vasta sen jälkeen ilmoitelet erostasi vanhaan liittoon.

Työttömyyskassaa voi vaihtaa vain palkkatyösuhteen aikana. Esimerkiksi työttömänä, opintovapaalla tai hoitovapaalla ollessasi et valitettavasti voi vaihtaa työttömyyskassaa, mutta Viestiin voit toki liittyä ja osallistua tapahtumiimme.

Jäsentietojen päivittäminen

Pääset päivittämään jäsentietojasi jäsenen verkkoasioinnissa. Verkkoasioinnissa päivität helposti yhteystietosi, koulutustietosi ja työsuhteesi muutokset. Muita jäsentietoja pääset päivittämään Akavan Erityisalojen sivuilta jäsentietolomakkeiden avulla.

Mikäli haluat erota Viestistä, Akavan erityisaloista ja Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erkosta, tulee se tehdä aina kirjallisesti täyttämällä tämä eroilmoitus. Saat vahvistuksen erosta sähköpostitse, kun erosi on käsitelty.

Jäsenmaksu

Viestin jäsenmaksu on jaettu neljään eri jäsenmaksuluokkaan. Työssäkäyvän jäsenen perusjäsenmaksu on 32 e/kk. Voit tarkistaa jäsenmaksuluokat täältä. Jäsenmaksulla saat käyttöösi sekä Viestin että Akavan Erityisalojen ja työttömyyskassa Erkon palvelut. Jäsenmaksun voit vähentää täysimääräisenä verotuksessa. Ilmoitamme tiedot jäsenmaksuista automaattisesti verottajalle.

Mikäli haluat, että jäsenmaksu peritään suoraan palkastasi, voit antaa työnantajallesi valtakirjan. Jäsenyhdistyksesi numero on 007.

Alennettu jäsenmaksu

Olet oikeutettu alennettuun jäsenmaksuun 16 e / kk, jos olet

 • Työttömyyskassan etuutta saava: Olet oikeutettu alennettuun jäsenmaksuun, jos saat Erkon/muun työttömyyskassan etuutta (esim. työtön, lomautettu, vuorotteluvapaa).
 • Yrittäjä, ammatinharjoittaja tai freelancer. Lue lisää yrittäjän työttömyysturvasta.

Maksat minimimaksua 8 e/kk, jos et saa palkkaa tai Erkon/muun työttömyyskassan etuutta. Minimijäsenmaksu koskee esim. seuraavia tilanteita:

 • olet perhevapaalla (Huom! Jos työnantajasi maksaa kolmen ensimmäisen äitiysvapaakuukauden palkan, niiltä kuukausilta maksetaan perusjäsenmaksu 32 e/kk.)
 • olet eläkeläinen
 • saat apurahaa
 • saat aikuiskoulutustukea
 • olet palkattomalla sairaslomalla
 • saat kuntoutustukea
 • saat omaishoidontukea
 • olet työtön tai lomautettu ja saat Kelan etuutta
 • työskentelet ulkomailla (ei koske lähetettyä työntekijää)

Olet oikeutettu opiskelijoiden jäsenmaksuun 2,70 e / kk, jos olet läsnäolevaksi ilmoittautunut tutkinto-opiskelija etkä saa aikuiskoulutustukea.

Olet myös oikeutettu opiskelijamaksuun, jos teet opintojen ohella

 • Kesätöitä tai kausitöitä
 • Osa-aikatöitä
 • Harjoittelun

Kun alat käymään kokoaikatöissä (ei harjoittelu, kesätyö, kausityö), siirryt palkansaajaksi ja maksat perusjäsenmaksua 32 e / kk, vaikka opintosi olisivat vielä kesken.

Akavan Erityisalat ovat vapauttaneet kaikki liiton kunniajäsenet sekä varusmies- ja siviilipalveluksessa olevat jäsenet jäsenmaksuista.

Muistathan päivittää jäsentietosi, jotta jäsenmaksutietosi ovat ajan tasalla.

Miten jäsenmaksu maksetaan?

Jäsenmaksu maksetaan kuukausittain, mutta voit maksaa myös useamman kuukauden kerrallaan. Maksun voi maksaa kirjautumalla jäsennumerollasi omille sivuillesi täällä. Voit myös tallentaa maksupohjan viitenumeroineen verkkopankkiisi ja hoitaa maksamisen siellä.

Helpointa on, että jäsenmaksusi peritään suoraan palkastasi, voit antaa työnantajallesi valtakirjan. Maksamattomat jäsenmaksut voivat valitettavasti johtaa jäsenemme erottamiseen, ja tällöin sinun työttömyysturvasi saattaa vaarantua. Pidäthän siis huolta eduistasi!

Omista maksuistasi saat tietoa suoraan jäsenpalvelusta puhelimitse, p. 0800 135 370 (arkisin klo 9–16) tai sähköpostitse jasenpalvelut(at)akavanerityisalat.fi. Voit myös ottaa yhteyttä Viestin toimistoon (p. 044 700 4044, arkisin 10-15 tai toimisto(at)viesti.fi).

Viestin jäsenyyttä ei voi lakkauttaa vain lopettamalla jäsenmaksujen maksamisen. Mikäli käy niin surullisesti, että emme onnistu palvelemaan sinua parhaalla tavalla ja haluat päättää jäsenyytesi, eroamisesta pitää aina ilmoittaa kirjallisesti tai sähköisesti eroilmoituslomakkeella. Saat vahvistuksen jäsenyyden lopettamisesta.

Suosittele jäsenyyttä

Meitä on paljon!

Suosittele Viestin jäsenyyttä myös kollegallesi tai opiskelukaverillesi, niin hyödytte molemmat. Uusi jäsen pääsee osaksi oman alan verkostoa ja edunvalvontaa, ja sinä saat valita itsellesi suosittelupalkinnon. Pyydä Viestiin liittyvää kaveriasi kirjoittamaan sinun nimesi liittymislomakkeen lisätietokohtaan, niin olemme sinuun yhteydessä.

Etkö saanut vastausta kysymykseesi? Lue kattojärjestömme Akavan Erityisalojen vastaukset usein jäsenasioista kysyttyihin kysymyksiin.