Liity

Kaikki viestivät, harva on ammattilainen.

Varmista työsuhdeturvasi ja liity oman alasi ammattilaisiin! Jäsenmaksuumme sisältyy työttömyyskassa Erkon jäsenyys, jolla turvaat ansiosi työttömyyden varalta. Oman alasi ammatillisesta yhteisöstä saat vertaistukea ja uusia ideoita urallesi. Jäsenmaksu on 1,1 % veronalaisista tuloistasi.

Jäsenetusi Viestissä

 • Työttömyyskassan jäsenmaksu (arvo noin 100 e / vuosi)
 • Vastuu ja oikeusturvavakuutus työssä (arvo noin 70 e / vuosi)
 • Matkustajavakuutus & tapaturmavakuutus vapaa-ajalla (arvo noin 40 e / vuosi)
 • Työpsykologin etävastaanotto (arvo noin 350 e / vuosi)
 • Uraneuvonta (arvo noin 350 e / vuosi)
 • Työsuhdeneuvonta & perhe- ja perintöoikeudellinen neuvonta (arvo noin 500 e / vuosi)
 • Palkkaneuvonta
 • Maksuttomat viestinnän alan koulutukset mm. analytiikasta, hakukoneoptimoinnista, viestinnän trendeistä ja uusista kanavista ( arvo noin 2000 e / vuosi)
 • Vierailut viestinnän alan kiinnostavimpiin organisaatioihin
 • Vapaa pääsy vuosittaiseen Viestinnän tulevaisuus -pikkujouluseminaariin
 • Mahdollisuus osallistua Viestin vuosittaiseen mentorointiohjelmaan (työssäkäyvät ja opiskelijat)

Viesti ry:n jäseneksi voivat liittyä viestinnän, tiedotuksen, markkinoinnin, median, vuorovaikutuksen ja sisällöntuotannon tehtävissä työskentelevät palkansaajat, ammatinharjoittajat ja alaa opiskelevat. Yhdessä voimme vaikuttaa asiantuntija-asemaamme sekä viestinnän merkitykseen ja näkyvyyteen.

Yhteystiedot palveluihimme

Jäsenhakemus

Mahtavaa, että haluat kuulua joukkoomme!

Pääset täyttämään sähköisen jäsenhakemuksen täällä.

Saat aluksi sähköpostilla tiedon jäsenyytesi hyväksymisestä. Jäsenetuihin oikeuttava jäsenkortti toimitetaan postitse parin viikon sisällä siitä, kun jäsenyys on hyväksytty. Jäsenedut ja –vakuutukset astuvat voimaan heti vahvistussähköpostin jälkeen. Pidäthän jäsenkorttisi jemmassa, tarvitset sitä hyödyntäessäsi eri palveluitamme!

Jos siirryt toisesta ammattijärjestöstä, siirtyminen järjestöstä toiseen kannattaa ajoittaa kuun vaihteeseen, jotta vältyt päällekkäisiltä jäsenmaksuilta. Voit varmistaa ansioturvan katkeamattomuuden hoitamalla sekä eroamisen että liittymisen 30 päivän aikana. Varminta on, että odottelet ensin jäsenyyden hyväksymisen meillä ja vasta sen jälkeen ilmoitelet erostasi vanhaan liittoon.

Työttömyyskassaa voi vaihtaa vain palkkatyösuhteen aikana. Esimerkiksi työttömänä, opintovapaalla tai hoitovapaalla ollessasi et valitettavasti voi vaihtaa työttömyyskassaa, mutta Viestiin voit toki liittyä ja osallistua tapahtumiimme.

Jäsenmaksu

Viestin jäsenmaksu on 1,1 % ennakonpidätyksen alaisista palkkatuloista. Jäsenmaksulla saat käyttöösi sekä Viestin että Akavan Erityisalojen ja työttömyyskassa Erkon palvelut. Jäsenmaksun voit vähentää täysimääräisenä verotuksessa. Ilmoitamme tiedot jäsenmaksuista automaattisesti verottajalle.

Mikäli haluat, että jäsenmaksu peritään suoraan palkastasi, voit antaa työnantajallesi valtakirjan. Jäsenyhdistyksesi numero on 007.

Mistä jäsenmaksua maksetaan?

Ennakonpidätyksen alaisiin palkkatuloihin lasketaan bruttopalkka, lomakorvaukset, lomaraha ja luontaisedut (mm. lounas-, auto- ja puhelinetu) sekä työttömyyskassa Erkon maksamat etuudet (mm. ansiosidonnainen päiväraha, vuorottelukorvaus ja koulutustuki). Jos sinulla on useita työnantajia, jäsenmaksu maksetaan kaikista palkkatuloista. Jäsenmaksusi on siis 1,1 % kaikista näistä yhteenlasketuista tuloistasi.

Alennettu jäsenmaksu

Jos sinulla ei ole palkkatuloja tai työttömyyskassan maksamia etuuksia yhdeltäkään päivältä kuukaudessa, jäsenmaksusi suuruus on 1.1.2020 alkaen 8 €/kk. Kysymykseen voivat tulla esim. seuraavat tilanteet: olet perhevapaalla, saat apurahaa, olet palkattomalla sairaslomalla, saat kuntoutustukea, saat omaishoidontukea tai olet työtön ja saat Kelan etuutta. Muistathan päivittää jäsentietosi, jotta jäsenmaksutietosi ovat ajan tasalla.

Ulkomailla asuva maksaa jäsenmaksua 10 €/kk, 1.1.2020 alkaen 8 €/kk (ei koske lähetettyä työntekijää).

Eläkeläisten jäsenmaksu on 70 euroa vuodessa (5,83 €/kk). Jos olet jäänyt eläkkeelle kesken vuoden, jäsenmaksu peritään vain loppuvuoden osalta kertamaksuna. Eläkeläiset siirtyvät 1.1.2020 alkaen vähimmäisjäsenmaksun piiriin, jolloin jäsenmaksu on 96 euroa (8 €/kk) ja se maksetaan kertamaksuna.

Ammatinharjoittaja- sekä yrittäjäjäsenten jäsenmaksu on 200 euroa vuodessa (16,66 €/kk). Jos liityt tai aloitat yritystoiminnan kesken vuoden, jäsenmaksu peritään vain loppuvuoden osalta.

Päätoiminen opiskelija tai opintovapaalla oleva on vapautettu jäsenmaksuista. Jos kuitenkin teet töitä opintojen ohella, jäsenmaksusi on prosentuaalinen (1,1 %) ja se maksetaan ennakonpidätyksen alaisista palkkatuloista sekä työttömyyskassan maksamista etuuksista. Ilmoitathan meille aina, kun opiskelu- ja työtilanteesi muuttuvat tai arviosi valmistumispäivästäsi tarkentuu.

Mistä jäsenmaksua ei makseta?

Jäsenmaksua ei peritä kilometrikorvauksista, päivärahoista, tulospalkkioista, optioista, bonuksista, apurahoista tai opintotuesta.

Miten jäsenmaksu maksetaan?

Jäsenmaksu maksetaan kuukausittain, mutta voit maksaa myös useamman kuukauden kerrallaan. Maksun voi maksaa kirjautumalla jäsennumerollasi omille sivuillesi täällä. Jos bruttopalkkasi pysyy kuukausittain samana, voit myös tallentaa maksupohjan viitenumeroineen verkkopankkiisi ja hoitaa maksamisen siellä.

Helpointa on, että jäsenmaksusi peritään suoraan palkastasi, voit antaa työnantajallesi valtakirjan. Maksamattomat jäsenmaksut voivat valitettavasti johtaa jäsenemme erottamiseen, ja tällöin sinun työttömyysturvasi saattaa vaarantua. Pidäthän siis huolta eduistasi!

Omista maksuistasi saat tietoa suoraan jäsenpalvelusta puhelimitse, p. 0800 135 370 (arkisin klo 9–14) tai sähköpostitse jasenpalvelut(at)akavanerityisalat.fi. Voit myös ottaa yhteyttä Viestin toimistoon (p. 044 700 4044, ma-to 10-15 tai toimisto(at)viesti.fi).

Viestin jäsenyyttä ei voi lakkauttaa vain lopettamalla jäsenmaksujen maksamisen. Mikäli käy niin surullisesti, että emme onnistu palvelemaan sinua parhaalla tavalla ja haluat päättää jäsenyytesi, eroamisesta pitää aina ilmoittaa kirjallisesti tai sähköisesti eroilmoituslomakkeella. Saat vahvistuksen jäsenyyden lopettamisesta.

Suosittele jäsenyyttä

Meitä on paljon!

Suosittele Viestin jäsenyyttä myös kollegallesi tai opiskelukaverillesi, niin hyödytte molemmat. Uusi jäsen pääsee osaksi oman alan verkostoa ja edunvalvontaa, ja sinä saat valita itsellesi suosittelupalkinnon. Pyydä Viestiin liittyvää kaveriasi kirjoittamaan sinun nimesi liittymislomakkeen lisätietokohtaan, niin olemme sinuun yhteydessä.

Etkö saanut vastausta kysymykseesi? Lue kattojärjestömme Akavan Erityisalojen vastaukset usein jäsenasioista kysyttyihin kysymyksiin.