Jäsenmaksu

Tältä sivulta löydät vastauksia jäsenmaksun maksamiseen liittyviin kysymyksiin. Jos tarvitset apua jäsenmaksun maksamisessa, jäsenpalvelumme ovat apunasi! Jäsenpalveluun saat yhteyden sähköpostilla jasenpalvelut@akavanerityisalat.fi tai puhelimitse arkisin klo 9-16 numerosta 0800 135 370. Voit myös lukea lisää vuoden 2022 jäsenmaksusta ja usein kysytyistä kysymyksistä täältä.

1.1.2022 alkaen jäsenmaksu jakaantuu neljään eri jäsenmaksuluokkaan

Jäsenmaksulla saat käyttöösi sekä Viestin että Akavan Erityisalojen ja työttömyyskassa Erkon palvelut. Jäsenmaksun voit vähentää täysimääräisenä verotuksessa. Ilmoitamme tiedot jäsenmaksuista automaattisesti verottajalle.

Jos haluat, että jäsenmaksu peritään suoraan palkastasi, voit antaa työnantajallesi valtakirjan. Jäsenyhdistyksesi numero on 007.

Jäsenmaksuluokat

1. Jäsenmaksu 32 e / kk

Maksat jäsenmaksua, jos olet työ- tai virkasuhteessa tai muussa vastaavassa palkkatyössä (esim. työsuhteinen freelancer). Perusjäsenmaksu maksetaan myös sellaisissa tilanteissa, joissa jäsen on saanut ns. tukipaketin irtisanomistilanteessa.

2. Alennettu jäsenmaksu 16 e / kk

 • Työttömyyskassan etuutta saava: Olet oikeutettu alennettuun jäsenmaksuun, jos saat Erkon/muun työttömyyskassan etuutta (esim. työtön, lomautettu, vuorotteluvapaa). Huom! Jos olet kassan etuudella, maksat jäsenmaksusi 1.1.2022 alkaen itse. Olet saanut laskun Akavan Erityisaloilta sähköpostiisi 24.1.2022.
 • Yrittäjä, ammatinharjoittaja tai freelancer. Lue lisää yrittäjän työttömyysturvasta.

3. Minimaksu 8 e / kk

Maksat minimimaksua, jos et saa palkkaa tai Erkon/muun työttömyyskassan etuutta. Minimijäsenmaksu koskee esim. seuraavia tilanteita:

 • olet perhevapaalla (Huom! Jos työnantajasi maksaa kolmen ensimmäisen äitiysvapaakuukauden palkan, niiltä kuukausilta maksetaan perusjäsenmaksu 32 e/kk.)
 • olet eläkeläinen
 • saat apurahaa
 • saat aikuiskoulutustukea
 • olet palkattomalla sairaslomalla
 • saat kuntoutustukea
 • saat omaishoidontukea
 • olet työtön tai lomautettu ja saat Kelan etuutta

4. Opiskelijan jäsenmaksu 2,70 e / kk

Olet oikeutettu opiskelijoiden jäsenmaksuun, jos olet läsnäolevaksi ilmoittautunut tutkinto-opiskelija etkä saa aikuiskoulutustukea.

Olet myös oikeutettu opiskelijamaksuun, jos teet opintojen ohella

  • Kesätöitä tai kausitöitä
  • Osa-aikatöitä
  • Harjoittelun

Kun alat käymään kokoaikatöissä (ei harjoittelu, kesätyö, kausityö), siirryt palkansaajaksi ja maksat perusjäsenmaksua 32 e / kk, vaikka opintosi olisivat vielä kesken.

Akavan Erityisalat ovat vapauttaneet kaikki liiton kunniajäsenet sekä varusmies- ja siviilipalveluksessa olevat jäsenet jäsenmaksuista.

Jäsenmaksu määrittyy jäsenen verkkoasioinnissa olevien tietojen perusteella

Jäsenmaksusi määrittyy automaattisesti jäsenrekisterissä olevien tietojen perusteella. Pidäthän tietosi ajan tasalla jäsenen verkkoasioinnissa. Tarvittaessa tietojen päivittämisessä auttaa jäsenpalvelut.

Miten jäsenmaksu maksetaan?

Jäsenmaksu maksetaan kuukausittain tai kerran vuodessa. Maksun voi maksaa kirjautumalla jäsennumerollasi jäsenen verkkoasiointiin täällä tai saamiesi maksutietojen perusteella omassa pankissasi. Lisätietoa vuoden 2022 jäsenmaksun maksamisesta saat uuden laskun yhteydessä. Uusi lasku lähetetään tammi–helmikuun aikana.

Huom! Jos olet kassan etuudella, maksat jäsenmaksun jatkossa itse. Olet saanut laskun sähköpostiisi Akavan Erityisaloilta 24.1.2022.

Jäsenmaksun maksaminen suoraan palkasta

Voit myös valtuuttaa työnantajan perimään jäsenmaksun suoraan palkastasi. Tätä varten voit antaa työnantajallesi valtakirjan.

Jos sinulla on ollut valtakirja käytössäsi jo vuonna 2021, olet työ- tai virkasuhteessa tai muussa vastaavassa palkkatyössä (esim. työsuhteinen freelancer),  työnantajallesi on lähetetty päivitetyt maksutiedot vuoden 2021 lopussa. Tarkistathan kuitenkin ensimmäisen palkanmaksun yhteydessä, että maksu on maksettu 1.1.2022 voimaan tulleiden jäsenmaksujen mukaisesti. 

Huom! Jos olet esim. opiskelija, harjoittelija tms. tilapäinen työntekijä, työnantajaperintäsi päättyy 31.12.2021. Saat meiltä alkuvuodesta jäsenmaksulaskun vuodelle 2022. Työnantajaperinnän jatkamisesta saat neuvoja Akavan Erityisalojen jäsenpalvelusta.

Maksujen maksamattomuus

Viestin jäsenyyttä ei voi lakkauttaa vain jäsenmaksujen maksamisen lopettamalla. Jos käy niin harmillisesti, ettemme onnistu palvelemaan sinua parhaalla tavalla ja haluat muista syistä johtuen päättää jäsenyytesi, eroamisesta pitää aina ilmoittaa sähköisesti eroilmoituslomakkeella. Saat vahvistuksen jäsenyyden päättymisestä sähköpostitse.

Maksamattomat jäsenmaksut voivat valitettavasti johtaa jäsenemme erottamiseen. Tällöin työttömyysturvasi saattaa vaarantua. Pidäthän siis huolta eduistasi!

Tarvitsetko apua jäsenmaksuasioissa?

Jäsenmaksuasioissa sinua auttavat jäsenpalvelut.

Puhelin: 0800 135 370 (arkisin klo 9–16)

Sähköposti: jasenpalvelut(at)akavanerityisalat.fi.

Miten jäsenen verkkoasiointia käytetään?

Tutustu kätevään verkkoasiointiimme! Asioinnin kautta on helppo maksaa jäsenmaksut ja pysyä perillä jo maksetuista jäsenmaksuista.

 1. Kirjaudu verkkoasiointiin osoitteessa https://verkkoasiointi.akavanerityisalat.fi. Kirjautuessasi palveluun ensimmäistä kertaa, tilaa itsellesi salasana unohditko salasanasi? -linkin kautta.
 2. Valitse etusivun vasemmasta valikosta kohta jäsenmaksut. Jäsenmaksusivulta näet, kuinka paljon jäsenmaksuja ja miltä ajalta olet tänä vuonna maksanut.
 3. Valitse Jäsenmaksu-sivun oikealla laidalta aika, jolta haluat maksaa jäsenmaksut. 
 4. Klikkaa “siirry maksamaan” ja käytä Paytrailia maksaaksesi maksun omasta pankistasi.

UKK

Lue tästä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin jäsenmaksuista.

Suosittele jäsenyyttä

Meitä on paljon!

Suosittele Viestin jäsenyyttä myös kollegallesi tai opiskelukaverillesi, niin hyödytte molemmat. Uusi jäsen pääsee osaksi oman alan verkostoa ja edunvalvontaa, ja sinä saat valita itsellesi suosittelupalkinnon. Pyydä Viestiin liittyvää kaveriasi kirjoittamaan sinun nimesi liittymislomakkeen lisätietokohtaan, niin olemme sinuun yhteydessä.